Free Market Road Show u Sarajevu

Ovogodišnji Free Market Road Show (FMRS) u Sarajevu se održava 24.aprila ove godine, u prostorijama Sarajevo School of Science and Tehnology (SSST). Nakon uvodnih izlaganja, slijede tri interesantna panela koja obuhvataju aktuelne ekonomske i političke teme u Evropi.

Free Market Road Show

Prvi panel nosi naziv "Centralizacija vs Deregulacija" i odnosi se na tematiku centralizacije odnosno decentralizacije Europske unije. Uvodno predavanje će održati Pieter Cleppe iz "Open Europe" Brisel, nakon čega će kratka izlaganja imati Matej Živković, predsjednik Upravnog odbora Centra za ekonomski razvoj i istraživanje (CEDAR) i Deni Memić, predavač na SSST i predstavnik Privredne banke Sarajevo. Moderator panela je Admir čavalić, asistent na Ekonomskom fakultetu u Tuzli i predsjednik udruženja "Multi".

Drugi FMRS panel se bavi problematikom odlaska talentiranih iz država i nosi naziv "Odliv mozgova vs Inicijative". Glavni govornik na ovom panelu je Barbara Kolm, direktorica Austrijskog ekonomskog centra, dok će panelista biti Adisa Omerbegović-Arapović, dekanesa Ekonomskog fakulteta SSST univerziteta. Moderator je Goran Riđić sa SSST-a.

Na kraju, treći panel se odnosi na perspektive europskih zemalja. Naziv panela je "Ekstremizam vs Racionalizam - Progres vs Stagnacija". Panel otvara Pierre Garello iz Instituta za ekonomske studije, dok su panelisti Gordon Kerr, osnivač Cobden partners iz Velike Britanije i Adnan Huskić, predavač na SSST-u i projekt koordinator Friedrich Naumann fondacije. Moderatorica panela je Vedrana Duraković, asistentica direktora SSST.

Free Market Road Show počinje u 09:00 (registracija učesnika) i završava u 13:30 (zaključci panela). Događaj je otvoren za javnost i svi zainteresovani su dobrodošli.

Organizator Free Market Road Show-a je Austrijski ekonomski centar, dok su domaći partneri u organizaciji SSST, udruženje "Multi", CST, SIP i Liberty.ba.

Više o FMRS na: http://freemarket-rs.com/tour/sarajevo/
Facebook stranica: https://www.facebook.com/fmrsarajevo

Izvor: Liberty.ba
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Liberty.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Popularno