Najava promocije knjige "Islam i slobodno tržište" u Zenici

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici u petak, 28.03.2014. godine u 18,30 sati biće promovisana knjiga „Islam i slobodno tržište", autora Admira čavalića i Dženana Smajića. Promotor knjige je mr. Edo Omerčević.

Knjiga „Islam i slobodno tržište“ je prva knjiga u državi, ali i regionu koja otvoreno analizira povezanost i kompatabilnost Islama sa idejama slobodnog tržišta, tačnije liberalne ekonomske misli. Uz navedeno, knjiga pruža pionirski uvid u ideje ekonomskog liberalizma, naročito aktuelne u vrijeme protesta u BiH, odnosno potrage za rješenjima ekonomskih problema ove države.

Islam i slobodno trziste

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju promociji knjige i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Izvodi iz recenzije:

„Knjiga Admira čavalića i Dženana Smajića pravo je osvježenje na tržištu ideja, te se može smatrati obaveznim štivom za sve one koji žele da se upoznaju sa još jednim važnim aspektom islama, ali i sa ekonomijom uopće i ekonomskim stanjem u Bosni i Hercegovini.“
dr.sc. Emir Džambegović

„Djelo koje govori o našoj nasušnoj potrebi da se okrenemo poduzetništvu, da razmišljamo o tome kako nam islam može pomoći da riješimo svoje životne probleme, ono bez čega nije moguće kvalitetno posvetiti se duhovnom usavršavanju.“
dr.sc. Osman Kozlić

"Pad komunizma je sa sobom odnio političko i ideološko jednoumlje, tako da se ljudi danas okreću novim sistemima vrijednosti, među kojima se nalazi i religija. Da li je ona u skladu sa modernim društvom i njegovim liberalnim kapitalističkim uređenjem, ili se sa njim kosi? Na to, kao i na mnoga druga veoma važna ekonomska pitanja, po prvi put na našim prostorima odgovara ova odlična knjiga."
Nataša Jevtović

Facebook događaj promocije: https://www.facebook.com/events/735729646467367/?context=create&source=49

Izvor: Liberty.ba
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Liberty.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Popularno