U Tuzli održan Liberty seminar

Udruženje građana "Multi" je u suradnji sa Language of Liberty institutom iz SAD-a, pod pokroviteljstvom Friedrich-Naumann-Stiftung, održalo prvi u niz Liberty seminara u Tuzli. Riječ je o seminarima koji se održavaju već duži niz godina, i na kojima je dosad učestvovalo nekoliko hiljada mladih širom svijeta.

Liberty seminar

Seminar su vodili Glenn Cripe i Andy Eyschen iz Language of Liberty instituta i Admir čavalić, predsjednik udruženja "Multi". U okviru seminara, oko dvadeset prisutnih učesnika je moglo čuti nešto novo o idejama slobode, konceptu prava pojedinca, sa naglaskom na negativna prava na život, slobodu i imovinu. Pored toga, prisutni su se u period od četiri sata imali priliku upoznati sa radom Adama Smitha, promišljanjima Frederic Bastiata i filozofijom Ayn Rand.

Na kraju, održano je interaktivno predavanje na temu trenutne ekonomske situacije u Tuzlanskom kantonu, sa zaključkom da su deregulacija poslovanja i liberalizacija tržišta u ovom trenutku jedine opcije koje su moguće, kako iz perspektive budžeta, tako i privrede TK. Svaki od učesnika seminara je pored prigodnog certifikata na poklon dobio knjigu "Why Liberty" i mini izdanje Ustava SAD-a. Seminar je održan na engleskom jeziku, dok je prostor za održavanje seminara obezbjedila Cambridge English School Tuzla.

Izvor: Liberty.ba
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Liberty.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Popularno