Druga ESFL konferencija u Sarajevu

Druga European Students For Liberty (ESFL) regionalna konferencija će se održati 26. septembra ove godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Riječ je o događaju koji će okupiti na stotine studenata i intelektualaca iz svih krajeva BiH, ali i neke od najboljih svjetskih govornika, sa ciljem da se diskutuje na temu važnosti slobode pojedinca.

Konferencija uključuje niz zanimljivih predavanja liberalne tematike: Važnost slobode za mir i prosperitet društva, fenomen ekonomije dijeljenja, budućnost libertarijanskog pokreta, uloga novca u očuvanju slobode pojedinca, opšti mitovi o genetski modificiranoj hrani, intuitivno shvatanje slobode, te analiza osnovnih problema bosanskohercegovačke ekonomije. Neki od govornika na ovogodišnjoj ESFL konferenciji su: Tom Palmer, Aleksandar Kokotović, James Lark, Muhamed Malayeri, Edo Omerčević, Patrik Reasonover i Admir čavalić. Na konferenciji se očekuje i delegacija predstavnika samoprozvane države Liberland.

Prisustvo na konferenciji je besplatno, uz uslov registracije na zvaničnoj stranici ESFL pokreta. Na konferenciji, svaki od učesnika će pored promo materijala, na poklon dobiti knjige „Why Liberty“ i „Peace, Love & Liberty“, uz interaktivni CD „Ideas for a Free society“. Konferencija počinje u 10:00, dok će se stolovi za registracije otvoriti u 9:00. Predviđeno je da druga ESFL traje do 15:00, uz pauze za ručak i kafu.

Organizatori druge ESFL konferencije su udruženje „Multi“ i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, uz podršku ESFL pokreta i pokroviteljstvo Rising Tide fondacije.

Link za registraciju: http://www.esflconferences.org/conference/2015-sarajevo-regional-conference/

Izvor: Liberty.ba
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Liberty.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Popularno